Agronet Vinicole
Alkaiczny chlorowany środek czyszcząco dezynfekujący do materiałów i pomieszczeń

ZASTOSOWANIE

AGRONET VINICOLE  jest produktem skoncentrowanym do czyszczenia, odkażania i dezynfekcji maszyn do zbierania winogron, koszy do magazynowania, mechanicznych lub pneumatycznych pras, ziemi i murów pomieszczeń, ścianek zbiorników do przewożenia i magazynowania i ogólnie wszystkich powierzchni.

AGRONET VINICOLE  jest zgodny z następnymi materiałami : PVC, polietylen, polipropylen, metal nierdzewny, aluminium i stopy, farby na materiałach.

Zezwolenie na kontakt z powierzchniami z przemysłu spożywczego : Decyzja 8 września 1999.

 

WŁAŚCIWOŚCI

Postać: Żółta ciecz
Gęstość: 1,18
Stężenie w chlorze: 10 %
Zdolność pienienia się: Nie pieniący się
PH roztworu w 1%: 11 ± 0,4

 

DZIAŁANIE DEZYNFEKUJĄCE

Badanie szczepy Minimalna koncentracja środka
Enterococcus hirae CIP 58.55 0,20%
Escherichia coli CIP 54.127 0,10%
Pseudomonas aeruginosa CIP 103.467 0,10%
Staphylococcus aureus CIP 4.83 0,05%
Salmonella typhimurium CIP 58.58 0,10%
Listeria monocytogenes CIP 78.38 0,10%

 

Skuteczność bakteriobójcza według normy AFNOR W 1276 w warunkach czystości.                                                                               

Minimalna koncentracja środka bakteriobójczego AGRONET VINICOLE wynosi 0,3% (m/m) zgodnie z normą AFNOR W 1276 w 5 minutach kontaktu w 20°C w warunkach czystości ( 0,3 gr./l. białka wołowego i twardej wody ).

 

Sposób użycia

Materiał Metoda Kocentracja Czas
Maszyny do zbierania winogron, kosze do magazynowania, prasy Oprysk 50% 10 do 15 minut
Ziemia, mury, zbiorniki Oprysk 30% 10 do 15 minut
Obwody, zbiorniki Obieg 2 do 3% 10 minut

 

Po zastosowaniu AGRONET VINICOLE należy obficie przemyć wodą pitną

Załączniki

+48 607 310 315